Elkészítés
-
1.
A megmosott, konyhai papírtörlővel leszárogatott csirkecombokat a bőrös felével lefelé, vágódeszkára rakjuk, és a forgóknál éles késsel kettévágjuk. A felső- és alsócombokból a csontokat eltávolítjuk. A húst mély tálba tesszük, a Vegetával meghintjük, a rozmaringot ráfektetjük, és az olajjal meglocsoljuk. Legalább 30 percig állni hagyjuk, de legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőszekrény alsó polcán érleljük.
-
2.
Sütés előtt a húsról az olajat kissé letörölgetjük és a bőr nélküli oldalán kissé kiveregetjük.
-
3.
Forró grillsütőn először a bőrős felén sütjük meg, majd Miután a bőre ropogósra sült, megfordítjuk, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük.
-
4.
A hámozott mandulát vékony csíkokra vágjuk, és serpenyőben a felforrósított vajon kevergetve kissé megpirítjuk. A sós vízben puhára főzött rizst, a Vegetát, a borsot, és a felaprított petrezselymet hozzáadjuk, és az egészet jól összeforgatjuk, vigyázva, hogy a rizs ne törjön.
Tálalás
A forró mandulás rizsre a roston sült csirkét ráfektetjük, az Ajvárt külön tálkákban kínáljuk mellé.
Tanács
Ha nincs grillsütőnk, a bepácolt csirkehúst serpenyőben is megsüthetjük.
Kis titok
Ha a pácoláshoz használt rozmaring-ágacskát a sütőlemezre vagy a serpenyőbe is beletehetjük. A csirkelakoma még ínycsiklandóbb lesz tőle.