Elkészítés
-
1.
Aa főtt burgonyát lereszelem.
-
2.
A puha vajat kikeverem.
-
3.
A húsfélét apróra darabolom.
-
4.
Jól összedolgozom a reszelt burgonyát, a vajat, a tojásokat, a lisztet, a hagymát, a húsfélét, a reszelt sajtot és a fűszereket.
-
5.
10 percig hagyom állni, addigra kissé besűrűsödik. (Ha nem formázható, kevés zsemlemorzsát is keverek hozzá.)
-
6.
Közben egy nagy lábasba a tűzre teszek két liternyi, Vegetával ízesített vízet és felforralom.
-
7.
A nedves kézzel formált gombócokat egyenként óvatosan beleengedem a forrásban lévő vízbe, és 10 percig főzöm.
-
8.
Egyet próbaképpen kettévágok, hogy ellenőrizzem, megfőtt-e. A leszűrt gombócokat még forrón tejföllel meglocsolom és reszelt sajttal meghintem.