Sajtos pecsenye

  • 25.08.2010.
  • 4

Sűtőben készítsük el a következő igen ízletes pecsenyét!

Összetevők

  • 8 kis szelet vékony kicsontozott sertésborda
  • 15 dkg ilmici sajt egy darabban (vagy egyéb csípős ízű)
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 0,5 l paradicsom ivólé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • 1 mokkáskanál currypor
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • kevés cukor
  • A bundázáshoz:
  • 1 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A hússzeleteket Vegetával meghintem, megborsozom és lisztbe mártom. A felvert tojást a curryporral és egy gerezd zúzott fokhagymával megfűszerezem, a lisztezett hússzeleteket belemártom, végül a zsemlemorzsában is meghempergetem.
  2. 2.
    A húsokat bő, forró olajban megsütöm, és leitatom a felesleges olajat. Tűzálló tálban vagy tepsiben elhelyezek 4 szelet rántott húst, amelyekre egy-egy vékony szelet sajtot teszek. Újabb rántotthús-réteg következik, amelyekre további sajtszeleteket borítok.
  3. 3.
    A paradicsomlébe beleszórom az összes megmaradt fűszert és felforralom, végül ráöntöm az étel tetejére. A reszelt sajttal beborítom, és a tálat szorosan, lehetőleg légmentesen befedem. Előmelegített, forró sütőben párolom 45-50 percig, a közepesnél valamivel kisebb lángon.
  4. 4.
    Ezután még fél óráig hagyom az edényben, addigra az ízei fantasztikusan összeérnek! Párolt rizzsel vagy kagylótésztával tálalom ezt az igen laktató és rend kívüli finom ételt.