Elkészítés
-
1.
A hússzeleteket Vegetával meghintem, megborsozom és lisztbe mártom. A felvert tojást a curryporral és egy gerezd zúzott fokhagymával megfűszerezem, a lisztezett hússzeleteket belemártom, végül a zsemlemorzsában is meghempergetem.
-
2.
A húsokat bő, forró olajban megsütöm, és leitatom a felesleges olajat. Tűzálló tálban vagy tepsiben elhelyezek 4 szelet rántott húst, amelyekre egy-egy vékony szelet sajtot teszek. Újabb rántotthús-réteg következik, amelyekre további sajtszeleteket borítok.
-
3.
A paradicsomlébe beleszórom az összes megmaradt fűszert és felforralom, végül ráöntöm az étel tetejére. A reszelt sajttal beborítom, és a tálat szorosan, lehetőleg légmentesen befedem. Előmelegített, forró sütőben párolom 45-50 percig, a közepesnél valamivel kisebb lángon.
-
4.
Ezután még fél óráig hagyom az edényben, addigra az ízei fantasztikusan összeérnek! Párolt rizzsel vagy kagylótésztával tálalom ezt az igen laktató és rend kívüli finom ételt.