Elkészítés
-
1.
A mellszeleteket kiverjük, a Vegetával és egy kevés borssal mindkét oldalukat behintjük.
-
2.
A diót durvára törjük, a rokfortot villával szétnyomjuk, a petrezselyemmel és a tejföllel összekeverjük. Elosztjuk négyfelé, a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, másik oldalukat ráhajtjuk és hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük, nehogy sütés közben a töltelék kifolyjon.
-
3.
Az olajat egy serpenyőben kissé megforrósítjuk és a töltött pulykamellet oldalanként kb. 3 perc latt megsütjük rajta. Szűrőlapáttal átrakjuk egy tányérra és lefedve melegen tartjuk.
-
4.
Visszamaradó zsírját a borral, a citromlével és a vízzel 1-2 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.
Tálalás
Tálaláskor a töltött pulykamelleket félbevágjuk, tányérra rakjuk, boros levével meglocsoljuk. Párolt zöldség illik köetnek hozzá.
Tanács
Ha krémes tölteléket szeretnénk, a hozzávalókat merülőmixerrel pürésítsük.