Serpenyős rostélyos

  • 26.08.2010.
  • 4

Vasárnapi ételnek, vagy egy jó kis vacsorának is beillik a serpenyős rostélyos. Egy kicsit sütjük, egy kicsit pároljuk és máris kész az ízletes étel.

Összetevők

  • 60 dkg kicsontozott rostélyos
  • 80 dkg tisztított burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 ek. olaj
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. Vegeta
  • 1 púpozott ek. fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi köménymag

Elkészítés

  1. 1.
    A húst felszeletelem, húskalapáccsal enyhén kiveregetem, széleit bevagdosom és Vegetával meghintem. Lisztbe mártom és nagy serpenyőben felhevített olajon mindkét oldalán elősütöm, majd a serpenyőből kiveszem és félreteszem.
  2. 2.
    A visszamaradt zsiradékon üvegesre fonnyasztom a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 3 dl vizet.
  3. 3.
    Felforralom, ezután a rostélyosokat visszateszem a serpenyőbe. Hozzáteszem a zúzott fokhagymát, meghintem a köménymaggal, és fedő alatt puhára párolom.
  4. 4.
    A puha hússzeleteket a serpenyő egyik oldalára húzom, és mellérakom a közben hosszúkás cikkekre vágott burgonyát.
  5. 5.
    Beleteszem még a kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, majd Vegetával meghintem, és annyi vízzel töltöm fel, amennyi szűken ellepi. Fedő alatt készre párolom.
  6. 6.
    Végül belekarikázom a paradicsomot, és a finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve, épp csak összeforralom. Salátával tálalom.