Serpenyős szűzpecsenye

  • 25.08.2010.
  • 4

Hm… serpenyős pecsenye, ez igazán jól hangzik, hát még az íze és az illata … ne féljün kipróbálni!

Összetevők

  • 2 szűzpecsenye (kb. 50-60 dkg, a karaj csontos oldaláról levágott filé)
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 pirospaprika
  • 1 sárgapaprika
  • 2 zöldpaprika
  • 10 dkg apró gombafej
  • 1 ek. fehérbor
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. Vegeta
  • fél citrom leve
  • 1 csipetnyi rozmaring
  • 1 csipetnyi kakukkfű
  • 1 késhegynyi curry
  • 1 késhegynyi törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A mustárt, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a curryt és az őrölt borsot 1 teáskanál Vegetával összekeverem. A húst két darabra vágom (így összesen négy adag lesz belőle), és húskalapáccsal enyhén kiveregetem.
  2. 2.
    A fűszerkeverékkel bedörzsölöm. 10 percig pihentetem. Közben a zöldpaprikákat felszeletelem. A megtisztított, megmosott és leszárított gombát felaprítom.
  3. 3.
    Az olajat serpenyőben felforrósítom, és a húsdarabok mindkét oldalát átsütöm rajta. A gombát és a zöldpaprika-szeleteket melléteszem és rászórom az összes fűszert.
  4. 4.
    A serpenyőt befedem, és a húst kis lángon 20 percig párolom. Ha a paprika már üveges, akkor öntöm bele a borral kevert citrom levet.
  5. 5.
    Végül hozzáadom a lecsöpögtetett kukoricát, és Vegetával meg őrölt borssal ízlés szerint tovább fűszerezem. Az egészet jól összeforrósítom, és a serpenyőből tálalom.