Sertéssült tárkonyos szószban

  • 25.08.2010.
  • 4

A tárkony igen népszerű fűszer. Használjuk bátran sertéssülthöz is tárkonyos szósszal tálalva.

Összetevők

  • 8 kis szelet kicsontozott sertésborda
  • 1 csokor friss tárkony (vagy 1 ek. szárított)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • citromlé
  • cukor

Elkészítés

  1. 1.
    A hússzeleteket vékonyra kiveregetem és Vegetával megszórom, majd lisztben megforgatom. A megtisztított hagymát apróra vágom. A tejfölt simára keverem a tárkonnyal.
  2. 2.
    Az olajon megfuttatom a hagymát, ezután a hagymás olajon hirtelen átsütöm a hússzeletek mindkét oldalát. Felöntöm egy pohárka vízzel, és fedő alatt puhára párolom.
  3. 3.
    Ezután belekeverem az összezúzott fokhagymát és a Vegetát. Hozzáadom a tárkonyos tejfölt. Citromlével és cukorral ízesítem.
  4. 4.
    Ezután addig melegítem, amíg felforr, és máris lehúzom a tűzről. Aki szereti a markánsabb ízeket, törött borssal is fűszerezheti.