Sonkaleves aszalt szilvával

  • 26.08.2010.
  • 4

Ínyenc leves ínyenceknek, ha valami teljesen újfajta levest szeretnénk kipróbálni, tudjuk ajánlani a sonkalevest aszalt szilvával.

Összetevők

  • 20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja
  • 25 dkg aszalt szilva
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom leve
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 tk. liszt
  • kevés cukor
  • törött fekete bors
  • 1 szem összetört szegfűszeg

Elkészítés

  1. 1.
    Az aszalt szilvát előző este hideg vízbe áztatom. Másnap leszűröm és kimagozom.
  2. 2.
    A sonkát vékony csíkokra vagdalom és a felforrósított olajon megpirítom, majd a szilvát is hozzáteszem.
  3. 3.
    Felöntöm 1 liternyi vízzel, beleszórom a Vegetát és a fűszereket, ezután takaréklángon 10 percig főzöm.
  4. 4.
    A lisztet simára keverem a tejföllel és 2 evőkanálnyi vízzel, belecsorgatom a forrásban lévő levesbe, közben folyamatosan kevergetem.
  5. 5.
    Kevés citromlével savanyítom és csipetnyi cukorral ízesítem.