Sörben párolt sertésszelet

  • 25.08.2010.
  • 4

Nézzünk egy receptet sertésszeletre, méghozzá sörben párolva! És tálaljuk kedvünk szerint krumplipürével, vagy rizzsel.

Összetevők

  • 60 dkg sertéscomb
  • 2-2,5 dl világos sör
  • 2 ek. Vegeta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagy zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mogyorónyi pirospaprikakrém
  • bors
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A húst kisujjnyi vastag szeletekre vágom és bőven meghintem Vegetával. Letakarom és a hűtőszekrényben 2-3 óráig hagyom állni.
  2. 2.
    Utána forró olajban világos pirosra sütöm, majd az olajból szűrőkanállal kiszedem és félrerakom. Közben a hagymát és a zöldpaprikát apróra vágom, a paradicsomot felszeletelem.
  3. 3.
    A visszamaradt olajból 2 evőkanálnyin a vöröshagymát megpirítom, hozzáteszem a zöldpaprikát, a paradicsomot, a fokhagymát, a paprikakrémet és a babérlevelet.
  4. 4.
    A hússzeleteket szép sorjában rárakom, és ráöntöm a sört. Lassú tűzön nagyon puhára párolom. Ha kell, kevés Vegetával utána ízesítem. Körete tört krumpli vagy petrezselymes-zöldborsós rizs, esetleg apró főtt tészta . Vegyes, párolt zöldséggel is nagyon finom.
  5. 5.
    A forró hússzeleteket néha reszelt sajttal is megszórom, végül meglocsolom a pikáns szaftjával.