Elkészítés
-
1.
A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vagy szeletekre vágjuk, megsózzuk, a fele olajjal összeforgatjuk, tepsibe rendezzük. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) 20 percig sütjük.
-
2.
Amíg a burgonya sül, a csirkecombokat a forgónál kettévágjuk. A száráról leszedett vagy morzsolt szárított kakukkfűvel és a Vegetával alaposan összeforgatjuk.
-
3.
A másik 3 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben kissé megforrósítjuk, a combokat körös-körül megpirítjuk rajta. A sörrel meglocsoljuk, kis lángon 5 percig pároljuk.
-
4.
Az elősütött csirkét a félig sült krumplira rakjuk, sörös levét rákanalazzuk. A sütőbe visszatolva további 35-40 percig sütjük.
Tálalás
A sörös csirkét a vele sült krumplival tálaljuk, kiegészítésképpen savanyú káposztát adunk hozzá, amit tökmagolajjal meglocsolunk.
Tanács
A burgonyát cukkinivel, sárgarépával, hagymával vagy más zöldséggel is gazdagíthatjuk (együtt süthetjük).