Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Sörös csirkecomb

  • 25.08.2010.
  • 4

Eléggé elterjedt mára, hogy a borral, sörrel locsolt illetve pácolt húsok igen finomak, mert a húst kellően megpuhítják. És az alkoholtartalomtól sem kell félni, mert sütés során az alkohol elpárolog. Akkor miért ne alkalmaznánk ezt a kis trükköt a konyhában?

Összetevők

  • 4 nagy csirkecomb
  • 2 dl világos sör
  • 1 ek. Vegeta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt gyömbér
  • törött bors

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkecombokat a forgóknál kettévágom, megmosom, leszárítom. A fokhagymát megtisztítom és összezúzom.
  2. 2.
    A fűszerezett csirkecombokat magas peremű edénybe helyezem és a sörrel meglocsolom.
  3. 3.
    Előmelegített sütőben az egyik oldalát letakarva párolom, majd fedő nélkül ropogós-pirosra sütöm.
  4. 4.
    Sütés közben a combokat megforgatom. (Sokáig ne hagyják fedő alatt, mert a gőzben csak párolódik, nem sül!)