Sörös-gombás gulyás

  • 26.08.2010.
  • 4

Készítsünk gombás gulyást. Elkészítése során adjunk hozzá sört és tálaláskor tegyünk mellé friss kenyeret és sört. A siker elmaradhatatlan.

Összetevők

  • 50 dkg gomba
  • 50 dkg tisztított burgonya
  • 15 dkg szeletelt császárszalonna (bacon)
  • 1 üveg világos sör
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 húsos zöldpaprika
  • 2 nagy kemény paradicsom
  • 1 ek. piros fűszerpaprika
  • 1 ek. Vegeta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • késhegynyi őrölt gyömbér

Elkészítés

  1. 1.
    A fazékba beleteszem a vékony csíkokra vágott császárszalonnát, majd folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom.
  2. 2.
    Ezután ráteszem a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát.
  3. 3.
    Üvegesre fonnyasztom, majd hozzáadom a megtisztított és vastag szeletekre vágott gombát.
  4. 4.
    Befedem, hogy saját levében párolódhasson a gomba.
  5. 5.
    Tíz perc múlva hozzáadom a kockákra vágott burgonyát és a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát.
  6. 6.
    Beleszórom az összes fűszert és a megtisztított, összezúzott fokhagymát.
  7. 7.
    Ráöntöm a sört és még 1 liternyi vizet.
  8. 8.
    Lassú tűzön egészen puhára főzöm. Meg kóstolom, és ha szükséges, meg is sózom.
  9. 9.
    Ezután teszem bele a kis kockákra vágott paradicsomot. Néhány percnyi fövés után a tűzről lehúzom, és 10 percig befedve hagyom állni.
  10. 10.
    Sörrel és puha kenyérrel tálalom.