Spagetti gyömbérmártásal

  • 25.08.2010.
  • 4

A tészta kiváló étel nemcsak sportolónak, fejlődésben lévő szervezetnek, de mindenki számára. Ezt az ételt ráadásul számos formában lehet fogyasztani. Számos tésztafajtát ismerünk, és még több féleképpen lehet ízesíteni, legyen az magyaros vagy olaszos ízvilág, mindegyik egyaránt finom.

Összetevők

  • 30 dkg spagetti
  • 2 dlg tejföl
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbérgyökér (vagy gyömbérpor)
  • fél citrom leve
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 tk. liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A spagettit a szokásos módon sós vízben megfőzöm, és melegen tartom. A hagymát és a paprikát felaprítom.
  2. 2.
    A paradicsomot karikákra vágom. A tejfölt simára keverem a liszttel.
  3. 3.
    A hagymát az olajon üvegesre pirítom, ezután ráteszem a zöldpaprikát, és néhány percig tovább pirítom.
  4. 4.
    Hozzáadom a paradicsomkarikákat, majd beleszórom a Vegetát és az összes fűszert. 2 dl vízzel felengedem.
  5. 5.
    Kis lángon kevergetve addig főzöm, amíg sűrű mártássá szét nem fő.
  6. 6.
    Beleöntöm a lisztes tejfölt, és folytonos keverés közben 5 percig forralom, végül a főtt spagettit is beleforgatom. Jól átforrósítva tálalom.