Elkészítés
-
1.
A bordákról a felesleges zsírt lefejtjük, megmossuk, és szárazra töröljük. Megsózzuk, megborsozzuk, és állni hagyjuk, legjobb, ha egy éjszakán át.
-
2.
A bordákat egy kevés olajjal megkent tepsibe rakjuk, és alufóliával letakarva 220 ºC-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, amíg a hús megpuhul.
-
3.
Ezalatt a megmosott, kicsumázott és darabokra vágott paprikát olajon futtatjuk. A megtisztított gyöngyhagymát, a finomra aprított fokhagymát, a babérlevelet, a borókabogyót, a kakukkfüvet és a csípős paprikát hozzáadjuk, és jól összekeverjük.
-
4.
Vegetával meghintjük, a borral felöntjük, és lassú tűzön forrásig melegítjük. A végén hozzáadunk kb. 1, 50 deci vizet.
-
5.
A bordákat a sütés közben egyszer megfordítjuk. Amikor félig puhák, a tepsiben köré kanalazzuk a gyöngyhagymás, fűszeres paprikát. Fedetlenül sütjük tovább, és szükség szerint még egy kevés vizet aláöntünk.
Tálalás
A bordát felszeleteljük, majd tányérra rendezzük a paprikával együtt. Köretként adhatunk mellé pirított vagy sült burgonyát.
Tanács
Ezt az ételt sertéscombból vagy karajból is készíthetjük.
Kis titok
Ha lefedve sütjük a húst, puhább és szaftosabb marad.