Sült zöldség mogyoróhabbal

  • 25.08.2010.
  • 4

Igazi különlegesség a következő sült zöldség mogyoróhabbal. Zöldségként adunk hozzá burgonyát, sárgarépát, kelkáposztát és póréhagymát, hogy minél többféle zöldségből készüljön. A tetejére pedig, akárcsak egy desszertnek habot teszünk és máris kész.

Összetevők

  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 5 dkg apróra vágott mogyoró
  • 5 dkg apróra vágott mandula
  • 2 dkg margarin
  • 1 ek. Vegeta
  • őrölt bors
  • A tetejére:
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. 1.
    A póréhagymát megmosom, apróra vágom és a margarinon megpárolom. A meghámozott burgonyát kockára, a megtisztított sárgarépát karikára, a kelkáposztát és a sonkát hosszú csíkokra vágom. A zöldborsóval és a hagymával együtt összekeverem.
  2. 2.
    Meghintem Vegetával, megborsozom és kikent tűzállótálba töltöm. A tojások fehérjét kemény habbá verem, ugyancsak Vegetával ízesítem, és a tört mogyorót meg a mandulát beleszórom. Félreteszem.
  3. 3.
    A tojássárgát a tejszínnel simára keverem, Vegetával és őrölt borssal fűszerezem, ezután a zöldségre öntöm. Az edényt befedem, és az előmelegített, forró sütőbe tolom.
  4. 4.
    Kb, 30 percig sütöm, majd a mogyorós habot az étel tetejére simítom, és már fedő nélkül addig sütöm, amíg szép pirosbarna kérge nem lesz.