Elkészítés
-
1.
A töltelékhez az apróra vágott hagymát a szalonnával együtt 1 evőkanálnyi olajon kevergetve megpirítjuk.
-
2.
Mély tálban a kétféle húst, a zúzott fokhagymát, a pirított szalonnás hagymát, a tojást, a rizst, az őrölt pirospaprikát, a borsot és a Vegetát 1 deci hideg vízzel jól összegyúrjuk.
-
3.
A káposztaleveleket a fejről leválasztjuk, a vastag ereket kimetsszük, és hideg víz alatt leöblítjük. (Ha nem túl savanyú, ez a művelet elhagyható.)
-
4.
Minden levélre 2-3 evőkanálnyi tölteléket rakunk, felgöngyöljük, a levél széleit gondosan behajtjuk.
-
5.
A vágott savanyú káposzta felét a fazék aljára terítjük, a darabokra vágott füstölt oldalast rárakjuk, a töltött káposztát a húsra rendezzük, a babérlevelet, a borsot beleszórjuk, és a maradék vágott káposztával betakarjuk.
-
6.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük.
-
7.
A habaráshoz a lisztet az olajon zsemleszínűre pirítjuk.
-
8.
Folyamatos keverés mellett őrölt pirospaprikát, a paradicsomot és a vizet is hozzáadjuk.
-
9.
A habarást a töltött káposztába öntjük, és összeforraljuk.
Tálalás
A töltött káposztát főtt burgonyával tálaljuk.
Tanács
A füstölt oldalast húsos szalonnaszeletekkel is helyettesíthetjük.