Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Szerecsendiós csigatészta

  • 25.08.2010.
  • 4

Tészta másképpen. A tészta igen könnyű és gyors étel, nem beszélve arról, hogy gyorsan lebomlik ezáltal gyorsan energiához juttatja a szervezetünket, így egy kis idő eltelte után újabb adag tésztát szedhetünk magunknak, ha ízlett.

Összetevők

  • 25 dkg csigatészta
  • 40 dkg sovány darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. Vegeta
  • 1 tk. piros fűszerpaprika
  • bors
  • szerecsendió
  • paprikakrém (Ajvár)
  • fokhagymakrém
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

  1. 1.
    A tésztát vegetás vízben megfőzöm, leszűröm és melegen tartom. Közben az apróra vágott vöröshagymát az olajban megpirítom, a tűzről levéve megszórom kevés pirospaprikával, és felengedem 2 evőkanál vízzel.
  2. 2.
    Beleteszem a darált húst, Vegetával meghintem, megborsozom, és az összes többi fűszerrel összepirítom, majd fedő alatt 10 percig párolom. Közben egy megfelelő méretű tűzálló tálat kivajazok.
  3. 3.
    A tésztát összekeverem a fűszeres hússal, és a tálba öntöm. Egyenletesen elrendezem, és a tetejét megszórom a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt elolvad rajta.