Szezámos barbecue csirkeszárny fűszeres joghurttal

  • 21.05.2015.
  • Közepes
  • 4
  • 30 min

A sült csirkeszárny pikáns bevonattal és szezámmaggal, csilivel, mustárral és Worcesterrel megbolondított joghurttal kísérve, igazán tökéletes harmóniát alkot.

Összetevők

  • 80 dkg csirkeszárny
  • 1 csomag (20 gramm) Vegeta fokhagymás pác
  • 3 dkg szezámmag
  • a fűszeres joghurthoz:
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kiskanál Worcester szósz
  • 1 csilipaprika

Elkészítés

  1. 1.
    A szárnyakat kiskéssel megkapargatjuk, hogy az esetlegesen rajtuk maradt szőrt eltávolítsuk. Ezután a fokhagymás páccal alaposan bedörzsöljük és letakarva hűtőszekrénybe tesszük legkevesebb 30 percre, de inkább egy éjszakára, hogy a fűszerek minél jobban átjárhassák a húst.
  2. 2.
    Sütéskor, amikor a rostély kellően forró és a faszén csak parázslik alatta, a pácolt szárnyakat rárakjuk. Törekedjünk arra, hogy a rostély magasabban legyen, mert a szárnyaknak több idő kell hogy átsüljenek, nem pirulhatnak hirtelen. Többször megforgatva, lassú tűz fölött 20-25 percig sütjük.
  3. 3.
    Amikor kész, szezámmaggal meghintjük.
  4. 4.
    Amíg a pecsenye sül, a joghurtot a mustárral, a Worcester szósszal és az apróra vágott csilipaprikával összekeverjük, enyhén megsózzuk.

Tanács

Ahhoz, hogy a csirkeszárny bőre jó ropogós legyen, a sütés vége felé olajjal vagy olvasztott vajjal kenegessük.