Szójás csirkemáj

  • 25.08.2010.
  • 4

Egyél egy kis májat… hallottuk mindig anyukánktól, nagymamánktól. Szüleink a legjobb falatokat mindig számunkra, gyermekeik részére tartogatták azért is mert kevés volt belőle, finom is volt és azért is mert úgy tartották, hogy abban sok fontos anyag van, mint pl. a vas.

Összetevők

  • 40 dkg csirkemáj
  • 3 púpozott tk. kukoricaliszt
  • 3 ek. száraz fehérbor
  • 3 ek. szójaszósz
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 tojásfehérje
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. 1.
    A kisujjnyi csíkokra vágott májat 2 teáskanál kukoricaliszt, 1-1 evőkanál fehérbor és szójaszósz, valamint a felvert tojásfehérje keverékébe forgatom, és 20 percig hagyom állni.
  2. 2.
    Közben néhányszor megkeverem.
  3. 3.
    A májat – levével együtt – a felforrósított olajra teszem, és néhány perc alatt megsütöm, majd a serpenyőből kiszedem.
  4. 4.
    A megmaradt kukoricalisztet összekeverem a megmaradt szójaszósszal, borral meg fél csésze vízzel, és a serpenyőbe öntöm. Kevergetve addig forralom, amíg a mártás besűrűsödik.
  5. 5.
    Ezután a Vegetával és a zúzott fokhagymával ízesítem, végül a májat beleteszem, és átmelegítem. Rizzsel tálalom.