Elkészítés
-
1.
A megmosott burgonyát héjastól kb. 20 percig főzzük, majd leszűrjük, meghámozzuk, és 1 centis kockákra vágjuk. A megtisztított sütőtök húsát káposztareszelőn lereszeljük.
-
2.
A megmosott szűzpecsenyét felszeleteljük úgy, hogy 12 szűzérmét kapjunk.
-
3.
A rozmaring ágakról a tűlevelek háromnegyed részét leszedjük, és apróra vágjuk. Mindegyik rozmaringágra 3 sertés szűzérmét felszúrunk. A Vegetával mindkét oldalukat megszórjuk, és 30 percig állni hagyjuk.
-
4.
A puha vajat az aprított rozmaringgal, egy teáskanálnyi apróra vágott petrezselyemmel, a Vegetával és a citromlével simára keverjük, és hűtőszekrényben jól megdermesztjük.
-
5.
A megtisztított, finomra aprított hagymát és szalonnát serpenyőben, forró olajon megfuttatjuk. A burgonyát és a tököt beleszórjuk, és a Vegetával meghintjük.
-
6.
Kevergetve 15 percig pároljuk, a tálalás előtt pedig megszórjuk a maradék apróra vágott petrezselyemmel.
-
7.
A maradék olajon a szűzérmék minden oldalát 3-4 percig sütjük.
Tálalás
Mindegyik szűzrémére egy teáskanálnyi ízesített vajat teszünk, és azonnal tálaljuk az ízes burgonya és tök körettel.
Tanács
Ahhoz, hogy a vaj minél pikánsabb legyen, a rozmaring leveleket vágjuk nagyon finomra.