Tarte szardíniával és paradicsommal

  • 06.03.2018.
  • Könnyű
  • 20 min

Szolgáljon fel szardíniás, paradicsomos tarte-ot aprított metélőhagymával és élvezze a kis halakat az ízletes tésztán.

Összetevők

  • 2 Eva szardínia olajban
  • 2dl Podravka Passata
  • 1 friss friss leveles tészta - LAP
  • 1 tojássárgája
  • friss metélőhagyma

Elkészítés

  1. 1.
    A sütőpapírral bélelt sütőedénybe helyezze bele a leveles tésztát, a széleket kenje meg tojássárgájával, a tésztát pedig kenje meg a passatával.
  2. 2.
    A paradicsommal megkent tésztára helyezze rá a szardíniákat és süsse 200 °C-ra melegített sütőben 10-15 percig

Tálalás

Kicsit hűtse ki, szórja meg friss metélőhagymával és tálalja.

Tanács

A tarte-hoz sütés előtt friss zöldség is hozzáadható, pl. csíkokra vágott, vagy nagylyukú reszelőn lereszelt cukkini. Ha a cukkinit reszeljük, jól nyomkodjuk ki, mielőtt a tarte-ra tesszük.