Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Tejszínes kagylóleves

  • 25.08.2010.
  • 4

Aki egy kis újdonságra vágyik és odahaza is elkészítené a kagylót, íme egy recept a kagylólevesre.

Összetevők

  • 1 doboz kagylókonzerv
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg cérnametélt
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 húsleveskocka
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • törött bors

Elkészítés

  1. 1.
    A forró vajon megpirítom a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát, majd rászórom a lisztet, és együtt pirítom további egy-két percig.
  2. 2.
    Ezután ráöntöm a leszűrt kagyló levét, belekeverem a zúzott fokhagymát, és ráöntök 3 dl vizet. Folytonosan kevergetve felforralom, majd még ráöntök 4 dl vizet.
  3. 3.
    Citromlével, citromhéjjal, borssal, Vegetával fűszerezem, és a húsleveskockát is beleteszem.
  4. 4.
    A tejszínt kevés levessel összekeverem, majd a kagylóval együtt visszaöntöm a levesbe.
  5. 5.
    Az összetört tésztát belerakom, legalább 5 percig forralom, közben néhányszor felkeverem.
  6. 6.
    A megmosott, finomra metélt kaprot és a petrezselyemzöldet is beleszórom, de már nem forralom. 10 percnyi pihentetés után tálalom.