Tepsis disznótoros

  • 26.08.2010.
  • 4

Egy disznóvágás hallatán ki ne enne egy jó kis disznótorost: májashurkát, véreshurkát és egy kis kolbászt? Még az is szereti, aki a disznótort magát kihagyná.

Összetevők

  • 2 kis szál májashurka
  • 2 kis szál véres hurka
  • 1 szál sütnivaló (puha) kolbász
  • 80 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 ek. Vegeta
  • A tetejére:
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek. olaj
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • A tepsi kikenéséhez:
  • kevés olaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. 1.
    A burgonyát meghámozom és nagyon vékony karikákra vágom.
  2. 2.
    A lisztet összekeverem a Vegetával, a borssal és a pirospaprikával, és úgy szórom meg vele a nyers burgonyát, hogy azt mindenütt érje.
  3. 3.
    A tepsit vagy a tűzálló tálat olajjal kikenem és morzsával beszórom.
  4. 4.
    A tepsibe egy sorban szétterítem a lisztes fűszeres burgonyát, rákarikázom a tisztított vöröshagymát, rámorzsolom a szétzúzott fokhagymát, majd sorban, egymás mellé ráfektetem a hurkát és a kolbászt.
  5. 5.
    Beszórom a reszelt sajttal, rálocsolom az olajjal meg a borssal elkevert tejfölt, és alufóliával szorosan befedem. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon egy óra hosszat sütöm. Csalamádéval a legfinomabb.