Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Tojásos párolt marhaszelet

  • 25.08.2010.
  • 4

Ne csak mindig süssük, olykor pároljuk is a húsokat. Erre legalkalmasabb eszköz a kukta. Aki megkedveli a kuktát, mindenhez ezt fogja használni. Nem kell benne folyton kavargatni az ételt, hiszen nem sül oda, és hamarabb megfő benne az étel is. Csak ajánlani tudjuk.

Összetevők

  • 50 dkg marhafartő egy darabban
  • 3 tojás
  • 10-12 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 tk. liszt
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A marhahúst 8 szeletre vágom, széleit bevagdosom és húsvágó deszkára helyezem. Bőven meghintem zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverem.
  2. 2.
    A másik oldalát ugyanígy előkészítem, ezután addig-addig mártogatom a morzsába és addig veregetem, amíg egybefüggő réteget nem képez a morzsa a húson, ami ezáltal dupla nagyságúra növekszik.
  3. 3.
    Kuktafazekat teszek a tűzre, és beleöntöm az olajat. Amíg az forrósodik, a tojásokat habosra verem, beleszórom a törött borsot és a Vegetát. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártom benne és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon átsütöm.
  4. 4.
    Leszűröm és félreteszem. Ha minden hússzeletet elősütöttem, akkor a kuktába visszateszem, ráöntök 2 pohár vizet, és felforralom. A megmaradt tojást belecsorgatom.
  5. 5.
    A kuktát lezárom és a jelzéstől számított 25 percig kis lángon párolom. Ezután a tejfölt a liszttel simára keverem. A puha hússzeleteket kiszedem a mártásból, a visszamaradt mártást besűrítem a lisztes tejföllel, és jól kiforralom, végül visszateszem a húsokat. Zsemlegombóc vagy spagetti a hozzáillő köret.