Elkészítés
-
1.
A marhahúst 8 szeletre vágom, széleit bevagdosom és húsvágó deszkára helyezem. Bőven meghintem zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverem.
-
2.
A másik oldalát ugyanígy előkészítem, ezután addig-addig mártogatom a morzsába és addig veregetem, amíg egybefüggő réteget nem képez a morzsa a húson, ami ezáltal dupla nagyságúra növekszik.
-
3.
Kuktafazekat teszek a tűzre, és beleöntöm az olajat. Amíg az forrósodik, a tojásokat habosra verem, beleszórom a törött borsot és a Vegetát. A morzsás hússzeleteket egyenként megmártom benne és a forró olajon mindkét oldalukat hirtelen, erős lángon átsütöm.
-
4.
Leszűröm és félreteszem. Ha minden hússzeletet elősütöttem, akkor a kuktába visszateszem, ráöntök 2 pohár vizet, és felforralom. A megmaradt tojást belecsorgatom.
-
5.
A kuktát lezárom és a jelzéstől számított 25 percig kis lángon párolom. Ezután a tejfölt a liszttel simára keverem. A puha hússzeleteket kiszedem a mártásból, a visszamaradt mártást besűrítem a lisztes tejföllel, és jól kiforralom, végül visszateszem a húsokat. Zsemlegombóc vagy spagetti a hozzáillő köret.