Tojásos sültpadlizsán

  • 25.08.2010.
  • 4

Padlizsán, más néven tojásgyümölcs nem túl sűrű vendég a magyar konyhában, pedig nagyon ízletes és egyedi az íze. Éppen ezért igyekezzünk ezzel a növénnyel is gazdagítani a konyhánk választékát!

Összetevők

  • 1 kg padlizsán
  • 3 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A padlizsánt meghámozom, szárát levágom és felkarikázom. A karikák mindkét oldalát megsózom, és fél óráig hagyom állni .
  2. 2.
    Ezután leöblítem és leitatom róluk a nedvességet. Serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukon átsütöm. Hagyom, hogy kihűljenek.
  3. 3.
    Az összes padlizsánkarikát turmixgép poharába teszem és pépesre zúzom. Hozzáadom a tojásokat és a tejszínt. Vegetával és borssal fűszerezem, végül a zúzott fokhagymát is hozzákeverem.
  4. 4.
    A masszát kikent, kisebb tepsibe vagy tortaformába simítom, és az előmelegített sütőben, gőzben (egy nagy tepsibe kétujjnyi vizet töltök, amelybe beállítom a padlizsánnal teli edényt) addig párolom, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad semmi a masszából.
  5. 5.
    Hidegen majonézzel, melegen paradicsommártással tálalom.