Tojással töltött karalábé

  • 25.08.2010.
  • 4

Ismét itt van egy vegetáriánus étel, avagy egy zöldségkedvelő ínyenc kedvenc étele a tojással töltött karalábé.

Összetevők

  • 8 zsenge karalábé
  • 2 dl tejföl
  • 1 zsemle
  • 1 főtt tojás
  • 1 nyers tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kevés tej
  • 2 ek. olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. Vegeta

Elkészítés

  1. 1.
    A karalábékat meghámozom, és a közepüket kivájom. A karalábéforgácsot felaprítom.
  2. 2.
    A kivájt zöldségeket és a forgácsot forrásban lévő vegetás vízbe teszem, és addig főzöm, amíg üvegessé nem válnak, ezután leszűröm.
  3. 3.
    Közben a zsemlét apróra vágom, és leöntöm a felvert tojással összekevert tejjel, ezután a Vegetával megfűszerezem. 10 percnyi várakozás után az egészet összedolgozom.
  4. 4.
    Kiolajozok egy tűzálló tálat, és belerakom a karalábékat. Jól megpúpozva egyenként megtöltöm a masszával. Köréjük teszem a kivájt forgácsot, és borsónyi vajdarabkákat szórok rájuk.
  5. 5.
    A tejfölt Vegetával ízesítem, és ráöntöm a karalábék tetejére. Előmelegített, forró sütőben megsütöm.