Töltött csirkemellrolád

  • 26.08.2010.
  • 4

Nemcsak nagyon finom, hanem mutatós is. Kínáljuk hideg mártással!

Összetevők

  • 1 nagy csirkemell (vagy 2 kisebb)
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 kicsi paradicsompaprika
  • törött bors

Elkészítés

  1. 1.
    A csirkemellet óvatosan kicsontozom, hogy a hús ne essen szét.
  2. 2.
    A vastag húsdarabokat lapjában, nagyon éles késsel két lappá vágom, vagyis összesen négy húslapot kapok.
  3. 3.
    Húskalapáccsal kissé kiveregetem. A töltelékhez a hús csontozásakor leeső darabkákat apróra vágom, és összekeverem a felvert tojással.
  4. 4.
    Hozzáadom a Vegetát, a borsot, valamint a megmosott, kicsumázott és apró kockákra vágott paprikát és kevés zsemlemorzsát.
  5. 5.
    A húslapokat megsózom, majd egyenként rákenem a tölteléket. Szorosan felcsavarom és alufóliába csomagolom. Két végüket jól összenyomom, hogy ne folyhasson ki belőlük a húsos massza.
  6. 6.
    Akkora lábosban, amekkorába a roládok elférnek, három ujjnyi vizet forralok, megsózom, majd a forrásban lévő vízbe óvatosan beleeresztem a csomagokat.
  7. 7.
    A víznek egészen el kell lepnie! 30 percnyi csendes forralás után a tűzről lehúzom és a vízben hagyom kihűlni.
  8. 8.
    Ezután kicsomagolom a nedves fóliából, és egy új, tiszta fóliába csomagolom. Másnapig dermesztem a hűtőszekrényben.
  9. 9.
    Tálalás előtt a ferdén felszeletelt tekercseket hosszúkás tálra vagy tálcára rakom. Nemcsak nagyon finom, hanem mutatós is. Hideg mártást feltétlenül kínálok hozzá.