Töltött hagyma

  • 26.08.2010.
  • 4

Vegyünk egy kis sonkát, tojást, zsemlemorzsát, paradicsompürét készítsünk masszát a lenti recept alapján és töltsük bele mindezt hagymába. A főtt-sült hagyma egyébként is kiváló étel, hát még megtöltve.

Összetevők

  • 8 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg sonka
  • 1 tojás
  • 1 ek. finomra vágott zöldpetrezselyem
  • kevés zsemlemorzsa
  • 1 tk. mustár
  • 1 tk. paradicsom püré
  • 1 tk. Vegeta
  • törött bors
  • szerecsendió-reszelék
  • A tetejére:
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

  1. 1.
    A vöröshagymákat megtisztítom és 2 dl vízben üvegesre főzöm. Ha kihűlt, közepüket kikaparom. A kiszedett hagymaforgácsot felaprítom.
  2. 2.
    A sonkát finomra vágom vagy ledarálom. A paradicsompürét 2 evőkanál főzőlével és törött borssal összekeverem.
  3. 3.
    A sonkát összedolgozom a gyengén felvert tojással és hozzáadom a hagymaforgácsot.
  4. 4.
    Vegetával, mustárral, petrezselyemzölddel ízesítem, és annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy az kissé összefogja a masszát, de ne legyen nagyon sűrű.
  5. 5.
    A hagymákat jól megpúpozva megtöltöm a sonkás keverékkel, majd tűzálló tálra vagy tepsibe rakom.
  6. 6.
    Lelocsolom a paradicsomos öntettel, majd a reszelt sajttal meghintem. Néhány percre előmelegített, forró sütőbe teszem, hogy a sajt megolvadjon rajta.