Töltött palacsinta

  • 25.08.2010.
  • 4

Édes palacsinta, sós palacsinta ki ne szeretné. A férfiak olykor még jobban szeretik a sósat. Nézzünk most erre egy receptet a megszokott Hortobágyi palacsintán kívül.

Összetevők

  • A palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • fél dl olaj
  • 1 tk. Vegeta
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • Vegeta
  • törött fekete bors
  • A tetejére:
  • 5 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés

  1. 1.
    A palacsinta hozzávalóit összekeverem, és egy órányi pihentetés után vékony tésztákat sütök belőle.
  2. 2.
    Közben a sonkát ledarálom, hozzáadom a túrót és annyi tejfölt, hogy krémszerű legyen. Vegetával és borssal fűszerezem.
  3. 3.
    A krémmel egyenként megkenem a palacsintákat. Kis batyukat hajtok belőle, és kikent tűzállótálra, egymás mellé helyezem, Megszórom sajttal és annyi időre tolom a forró sütőbe, amíg a sajt elolvad rajta.
  4. 4.
    Nem szabad kiszárítani!