Töltött paprika tepsiben

  • 25.08.2010.

A töltött paprika hagyományos ételeink közé tartozik. Készítsük el tepsiben és tálaljuk főtt burgonyával.

Összetevők

  • 8 db húsos nagy zöldpaprika
  • 30 dkg sovány darált sertéshús
  • 2 ek. rizs
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 mokkáskanálnyi törött fekete bors
  • A mártáshoz:
  • 0,5 liter paradicsomlé
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Vegeta
  • törött bors
  • csipetnyi cukor
  • vágott petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. 1.
    A rizst megmosom, lábosba teszem és 1 dl vizet öntök rá. Fedő alatt kis lángon addig párolom, amíg a levét elfövi. A darált húst összekeverem a felvert tojással, a Vegetával, a borssal és a megtisztított, nagyon apróra vágott vöröshagymával.
  2. 2.
    Ezután a húsos keverékhez hozzáadom a párolt rizst. A paprikát megmosom, kicsumázom és kierezem. (Vigyázok arra, hogy a paprika fala ne lyukadjon ki.) A lisztet a tejszínnel simára keverem.
  3. 3.
    A húsos-rizses masszát beletöltöm a paprikákba . A megtöltött paprikákat tepsibe rakom. A paradicsomlevet összekeverem a lisztes tejszínnel, beleszórom a Vegetát, a borsot, a cukrot és a zúzott fokhagymát.
  4. 4.
    A keveréket ráöntöm a paprikákra. A tepsit lefedem, és az előmelegített forró sütőben legalább 2 5 percig párolom. Sós vízben főtt burgonyával tálalom. A megszokott töltött paprikától némileg eltérő, ám nagyon ízletes étel.