Töltött paradicsompaprika

  • 26.08.2010.
  • 4

Aki nem szereti a töltött paprikát, mert a paprika keserű, annak itt van a töltött paradicsompaprika. A paradicsompaprika köztudottan édes, így biztosan elnyeri sokak tetszését.

Összetevők

  • 8 paradicsompaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 főtt burgonya
  • 4 ek. olaj
  • 1 tojás
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 kis fej vöröshagyma

Elkészítés

  1. 1.
    A paprika töltelékéhez a főtt burgonyát meghámozom és almareszelőn lereszelem.
  2. 2.
    Hozzáadom a habosra felvert tojást, egy evőkanál tejfölt, a Vegetát, a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát és két evőkanál olajat.
  3. 3.
    Az egészet jól összedolgozom és félreteszem. A megmosott paradicsompaprikák szár felőli részéről levágok egy lapot. Ez lesz a “kalap”, amelyből kivágom a szárat.
  4. 4.
    A paprika csumáját és az ereit éles késsel kikanyarítom. Evőkanálnyi olajjal kikenek egy tepsit, amiben egymás mellett elférnek a paprikák.
  5. 5.
    A paprikákat jól megpúpozva megtöltöm a burgonyás keverékkel, és a tepsin szorosan egymás mellett elhelyezem.
  6. 6.
    Tetejükre illesztem a lyukas kalapokat, majd a maradék olajjal és Vegetával ízesített tejföllel meglocsolom.
  7. 7.
    A tepsit előmelegített, forró sütőbe tolom, és közepes lángon fedetlenül addig sütöm, amíg a paprika láthatóan elszíneződik, illetve szépen megsül.