Elkészítés
-
1.
A megmosott, leszárogatott hússzeleteket kissé kiveregetjük, Vegetával megszórjuk, és a citromlével meglocsoljuk.
-
2.
A megmosott, megtisztított spenótot lobogva forró, enyhén sós vízben 3 percig főzzük, majd jól leszűrjük, és vágódeszkán, késsel felaprítjuk.
-
3.
Serpenyőben a felforrósított vajon a megtisztított, finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk, a spenótot, a zúzott fokhagymát, a borsot, meg egy csipet sót hozzáadunk, jól összekeverjük, és hagyjuk kihűlni.
-
4.
A zöldségkeverékből minden szelet húsra egy púpozott evőkanálnyit halmozunk, és 1-1 szelet sajttal betakarjuk. A hússzeleteket félbehajtjuk, a széleit fogpiszkálóval rögzítjük.
-
5.
A kis batyukat lisztben meghempergetjük, és forró olajon mindkét oldalukon kb.7 percig sütjük. A végén a visszamaradt pecsenyelébe egy kevés vizet öntünk, a bort is belelocsoljuk, és felforraljuk.
Tálalás
A töltött hússzeleteket meleg tányérra rakjuk és leöntjük a forró boros pecsenyelével. Főtt rizzsel kínáljuk, ami laktató és egyben könnyű köret.
Tanács
A töltött hússzeletek mellé vajon párolt vegyes zöldséget is készíthetünk.
Kis titok
Amikor a hússzeleteket megtöltjük, ügyeljünk arra, hogy a töltelék ne érjen a hús széléig, mert a félbehajtás után könnyebb lesz összetűzni.