Töltött rántott gomba

  • 25.08.2010.
  • 4

Töltött gomba ma már nem csak az éttermek étele, hanem otthon is könnyen elkészíthető. Bátran vágjunk neki.

Összetevők

  • 12 db közepes nagyságú csiperkegomba
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált hús (bármilyen fajta jó)
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 tk. ojás
  • 1 tk. Vegeta
  • fél ek. paradicsompüré
  • A bundához:
  • liszt
  • tojás
  • Vegeta
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A díszítéshez:
  • salátalevél
  • paradicsom
  • uborka
  • hagyma
  • mozzarella sajt

Elkészítés

  1. 1.
    A gombákat megtisztítom, szárukat eltávolítom, a gombafejeket sós vízben előfőzöm.
  2. 2.
    A levágott szárakat karikákra vágom. A hagymát felaprítom. 1 evőkanál olajon üvegesre futtatom a hagymát, majd ráteszem a darált húst és a gombaszár-karikákat.
  3. 3.
    Ízlés szerint Vegetával, paradicsompürével, oregánóval fűszerezem. Felöntöm 1 dl vízzel és fedő alatt puhára párolom. Ha már kihűlt, a nyers tojást hozzákeverem.
  4. 4.
    A gombafejek közepére teszek a húsos masszából, két töltött gombafejet összefordítok, majd az így kialakult „gombócot“ lisztbe, Vegetával ízesített tojásba, zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban pirosra sütöm.
  5. 5.
    A megmaradt tölteléket kevés zsemlemorzsával sűrítem és gombócokat formálok belőle, majd a forró olajban kisütöm.
  6. 6.
    A felesleges olajat leitatom, és salátalevéllel, paradicsomszeletekkel, uborkával, hagymával, sajtkockákkal díszítem. Bármilyen köret illik hozzá.