Töltött sertésborda, 1.

  • 25.08.2010.
  • 4

Ma főzzünk valami mást valami újat. Nézzünk mondjuk egy laskagombával töltött sertésbordát.

Összetevők

  • 4 nagy szelet kicsontozott sertésborda
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg laskagomba
  • 6 dkg trappista sajt
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. Vegeta
  • A bundához:
  • 4 ek. liszt
  • 2 tojás
  • 4 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. 1.
    A megmosott és letisztított gombát apróra vágom. A húst kiveregetem, széleit kissé bevagdalom, majd Vegetával mindkét oldalát beszórom. Félreteszem.
  2. 2.
    2 evőkanál olajon megpirítom a kockára vágott hagymát, hozzáteszem a gombadarabokat, és Vegetával, borssal fűszerezem. Gyenge tűzön 15-20 percig párolom. A sajtot 4 csíkra vágom.
  3. 3.
    A tölteléket és egy csík sajtot a hússzelet egyik felére halmozok, másik felét ráhajtom, majd hústűvel úgy tűzöm össze, hogy ne essen szét. Lisztbe, tojásba, morzsába hempergetem és 190 fokra felforrósított olajban 5 percig sütöm.
  4. 4.
    Melegen petrezselymes párolt rizzsel és káposztasalátával tálalom, hidegen majonézes mártást kínálok hozzá.