Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Beállítások

Töltött sertésborda, 2.

  • 25.08.2010.
  • 4

Csirkemáj, gomba és társai sertésbordába göngyölve … csak finom lehet.

Összetevők

  • 4 nagy szelet kicsontozott sertésborda
  • 5 dkg csirkemáj
  • 5 dkg gomba
  • 5 dkg főtt füstölt hús (sonka)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • Vegeta
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • A bundához:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. 1.
    Az enyhén kiveregetett hússzeleteket Vegetával meghintem, megborsozom. A gombát és a májat felaprítom.
  2. 2.
    A megtisztított hagymát apró kockára vágom és az olajon megpárolom, majd hozzáadom a gomba- és a májdarabkákat.
  3. 3.
    Vegetával, borssal és petrezselyemmel ízesítem. Állandó keverés közben zsírjára pirítom.
  4. 4.
    A hússzeletek egyik felére simítom a ragut, a másik felét ráhajtom és hústűvel megtűzöm.
  5. 5.
    Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába (ezt alkalmanként reszelt sajttal is keverem) forgatom, és bő forró olajban – az egyik oldalát lefedve, a másikat fedő nélkül – megsütöm.
  6. 6.
    Tálalás előtt a hústűket kiveszem belőle. Bármilyen körettel tálalható.