Túrós burgonyalepényke

  • 26.08.2010.
  • 4

Süssünk egyszerűen lepénykéket burgonyából, tálaljuk reszelt sajttal vagy tejföllel. Legalább olyan ízletes mint a lángos.

Összetevők

  • 40 dkg főtt burgonya
  • 6 dl tej
  • 15 dkg tehéntúró
  • 6 dkg margarin
  • 3 púpozott ek. liszt
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 tojás
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • 1 késhegynyi őrölt fekete bors
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A margarint habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a meleg tejjel és kevergetve sűrű mártássá főzöm.
  2. 2.
    Közben a burgonyát és a túrót áttöröm, a meleg mártásba keverem, utána a tojásokat is hozzáadom. 10-15 percig pihentetem.
  3. 3.
    Serpenyőben ujjnyi olajat forrósítok. A masszából evőkanállal kis halmokat adagolok az olajra, és a kanál domború felével lepényekké lapítom.
  4. 4.
    Ha az alsó felük pirosra sült, két lapát segítségével óvatosan megfordítom, és a másik felét is megsütöm.
  5. 5.
    Reszelt sajttal megszórom és forrón tálalom. Sajt helyett tejföllel is nagyon ízletes.