Túrós hústekercs

  • 25.08.2010.
  • 4

A következő hústekercs egy kis munkát igényel, de az íze fenséges, igazán megéri kipróbálni.

Összetevők

  • 4 nagy szelet sertéscomb
  • 5 dkg mortadella (felvágott)
  • 5 dkg szeletelt ementáli sajt
  • 5 dkg tehéntúró
  • 1 kockasajt
  • 1 dl fehérbor
  • Fél doboz paradicsompüré
  • Vegeta
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • fokhagyma
  • A sütéshez:
  • kevés olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A mortadellát és a sajtot négy darabra szeletelem. A hússzeleteket Vegetával és borssal megszórom.
  2. 2.
    A túróhoz hozzáadom a kockasajtot, és az összes fűszerrel valamint a zúzott fokhagymával együtt összedolgozom, 3 evőkanál meleg vízzel elkeverek 1 evőkanál Vegetát és a paradicsompürét.
  3. 3.
    Mindegyik hússzeletet beborítok egy-egy szelet mortadellával és sajttal. A sajtra kenem a túrós krémet.
  4. 4.
    A húst feltekerem, zsineggel szorosan megkötöm. Serpenyőben kevés olajat forrósítok, a hústekercs minden oldalát hirtelen átsütöm.
  5. 5.
    Megöntözöm a borral, és néhány percig forralom, majd beleöntöm a paradicsomos-vegetás levet.
  6. 6.
    A húst fedő alatt, kis lángon, puhára párolom. Ezután előmelegített tálra rakom, a zsineget eltávolítom, saját mártásával meg locsolom, és rizzsel vagy burgonyakrokettel tálalom.