Elkészítés
-
1.
A paprikákat félbevágjuk, és kicsumázzuk. A héjas felükkel lefelé sütőlemezre rakjuk. Sütőben, 200 ºC-on 15-20 percig sütjük, hogy a héja “megégjen”. Melegen tálba rakjuk és folpackkal lefedjük.
-
2.
Öt percig állni hagyjuk, majd a külső, “celofános” héjat könnyedén lehúzzuk róla, és húsát feldaraboljuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, magjait kikaparjuk, húsát felszeleteljük.
-
3.
A csilipaprikát hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk. A hagymát megtisztítjuk, nagyon vékony karikákra szeljük. a lehéjazott fokhagymát széles kés lapjával összenyomjuk.
-
4.
A kolbászt vízben forrástól számítva 5 percig főzzük, majd hagyjuk kissé kihűlni, és kb.2 centis darabokra vágjuk. Az összes hozzávalót lazán összeforgatjuk.
-
5.
Az öntethez a Vegetát egy deci vízzel és borecettel összekeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk. Ezután az olívaolajat is belecsorgatjuk.
-
6.
Az öntettel a salátát meglocsoljuk, jól összekeverjük, és 30 percig állni hagyjuk.
Tálalás
A tálalás előtt meghintjük a finomra aprított metélőhagymával és a frissen őrölt borssal.
Tanács
A kolbászt főzés helyett süthetjük is.