Uborkás-kapros ragu

  • 25.08.2010.
  • 4

Ragu egy kicsit másképp: uborkával és kaporral. Igazán megéri kipróbálni.

Összetevők

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 2-3 db kovászos uborka (vagy ecetes uborka)
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy csokor kapor
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors
  • cukor

Elkészítés

  1. 1.
    A megmosott és letörölgetett húst kis kockákra vágom. A héjas uborkát ugyancsak felkockázom.
  2. 2.
    A vöröshagymát hámozás után felaprítom, majd a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztom. A tejfölt a liszttel és fél dl uborkalével simára keverem.
  3. 3.
    A forró hagymás olajra teszem a húskockákat, és kevergetve addig sütöm, amíg minden húsdarabka megfehéredik.
  4. 4.
    Félpohárnyi vízzel felöntöm, megsózom, megborsozom, és belekeverem a Vegetát meg az összezúzott fokhagymát.
  5. 5.
    A finomra metélt kapor felével fedő alatt puhára párolom. Időnként megkeverem. Ha a levét elfőné, apránként kevés forró vízzel pótolom. Ha a hús megpuhult, hozzáadom a felkockázott uborkát.
  6. 6.
    Végül a tejfölös liszttel behabarom a forrásban lévő ételt. Jól kiforralom, ezután a megmaradt kaprot is belekeverem.
  7. 7.
    A tűzről levéve kb. 10-15 percig lefedve hagyom állni. Burgonyakrokettel vagy zsemlegombóccal tálalom.