Uborkás lecsó

  • 26.08.2010.
  • 4

Szeretjük nagyon a lecsót, ugye? Szeretnénk most egy kicsit másképp elkészíteni? Készítsük el uborkával, hisz az is a nyár nagy slágerzöldsége!

Összetevők

  • 50 dkg zöldpaprika
  • 50 dkg héjas, nyers kígyóuborka (vagy salátauborka)
  • 2 dl tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 paradicsom
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 púpozott tk. édes fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi kristálycukor

Elkészítés

  1. 1.
    A megmosott zöldpaprikát kicsumázom és felszeletelem.
  2. 2.
    Az uborkát és a paradicsomot karikákra vágom. A hagymát felaprítom.
  3. 3.
    Az olajon megfonnyasztom a hagymát, majd ráteszem a zöldpaprikát és az uborkát. Néhány percig pirítom, belekeverem a pirospaprikát és rászórom a Vegetát.
  4. 4.
    Átforgatom, azonnal befedem, és kis lángon 10 percig párolom. Ezután hozzáadom a paradicsomot, belekeverem a zúzott fokhagymát és a cukrot.
  5. 5.
    További 3 percig fedő alatt párolom, végül a tűzről lehúzom és a tejföllel összekeverem. Sós vízben főtt burgonya, vagy puha kenyér a hozzáillő köret.