Ünnepi csirkerolád

  • 25.08.2010.
  • 4

Ezt az ételt igen egyszerű elkészíteni, a hatás pedig nem marad el egy ünnepi ebédnél!

Összetevők

  • 2 csirkemell
  • 4 szelet gépsonka
  • 4 szelet óvári sajt
  • 8 szem aszalt szilva
  • Vegeta
  • A bundázáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • morzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A szilvát hideg vízben jól megmosom, majd új, tiszta hideg vízben 30 percig áztatom.
  2. 2.
    Közben a csirkemelleket a csontról óvatosan leválasztom, így 4 darab lesz. Vékony, nagy szeleteket veregetek belőlük, Vegetával bedörzsölöm, és 10 percig pihentetem. A szilvát kimagozom.
  3. 3.
    Mindegyik hússzeletre ráteszek 1-1 sajt- és sonkaszeletet, valamint 2-2 szem kimagozott aszalt szilvát.
  4. 4.
    Szorosan feltekerem, hústűvel megtűzöm, azután a szokásos módon (lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva) bebundázom. Bő, forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
  5. 5.
    Melegen burgonyapürével és salátával, hidegen majonézes burgonyával tálalom.