Vadkacsa konyakban

  • 25.08.2010.
  • 4

Egy újabb ízletes vadhús a vadkacsa pecsenye, igen kitűnő fogás és mindenkit levesz a lábáról. Érdemes kipróbálni!

Összetevők

  • 1 vadkacsa (kb. 1,2 kg)
  • 0,5 dl konyak
  • 2 dl vízzel és 1 csapott ek. Vegetával készített lé
  • 0,5 dl olaj
  • 3 zsálya levél (vagy 1 mokkáskanál szárított zsálya)
  • 2 szál rozmaring
  • 2 babérlevél
  • törött fekete bors

Elkészítés

  1. 1.
    A vadkacsát megmosom, leszárítom, belsejét Vegetával bedörzsölöm, beborsozom, és a többi fűszer felét is beleteszem.
  2. 2.
    A szárnyast hússütő tepsibe helyezem, és mellészórom a maradék fűszert. Meglocsolom az olajjal és ráöntöm a vegetás levet.
  3. 3.
    Az előmelegített forró sütőbe tolom. Közepes lángon 30 percig párolom, ezután ráöntöm a konyakot, alufóliával befedem, és további 30 percig párolom.
  4. 4.
    Gyümölccsel vagy hagyományos köretekkel egyaránt tálalható.