Vasi pecsenye

  • 25.08.2010.
  • 4

Ha előre gondolkodunk egy nappal és van időnk bepácolni a húst, tervezzünk vasi pecsenyét másnapi ebédre. Bepácolás után már pár perc alatt el is készül az ízletes pecsenye.

Összetevők

  • 4 szelet kicsontozott sertésborda
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl tejv
  • A bundázáshoz:
  • 2 ek. liszt
  • Vegeta
  • törött fekete bors
  • piros fűszerpaprika

Elkészítés

  1. 1.
    A vékonyra veregetett és a szélein bevagdalt hússzeleteket tálba rakom. 3-4 gerezd összezúzott fokhagymát rákenek, és annyi tejet öntök rá, hogy jól ellepje.
  2. 2.
    Az edényt befedem, és a hűtőben egy napig érlelem.
  3. 3.
    A tejből kiszedem a hússzeleteket, szalvétával letörölgetem, megszórom Vegetával és borssal. Fűszerpaprikával összekevert lisztben megforgatom, és erős lángon mindkét oldalán gyorsan megsütöm.
  4. 4.
    Tetszés szerinti körettel és salátával azonnal tálalom.