Tiszteletben tartjuk a személyes adataihoz fűződő jogait

A cookie-kat arra használjuk, hogy weboldalunk megfelelően működjön, és folyamatosan javítsuk szolgáltatásainkat. Amennyiben letiltja a cookie-k használatát, a weboldal egyes részei elérhetetlenné válhatnak. További részletek a Használati feltételeknél.

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing

Cookie-k fajtái: Technikai, Marketing
Beállítások

Vörösboros marhaszelet

  • 14.06.2006.
  • Könnyű
  • 4
  • 25 min

Ez a klasszikus étel megunhatatlan, ráadásul csupa olyasmi szükséges hozzá, amit nem nehéz beszerezni, még jobb esetben minden hozzávalót megtalálunk, ha egy kicsit körülnézünk otthon a kamrában és a hűtőben. Fedezzék fel újra Önök is a vörösboros marhasültet!

Összetevők

  • 60 dkg marhahátszín (rostélyos)
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 dl testes vörösbor
  • 1 babérlevél
  • 1 ágacska rozmaring
  • 1 tk. szemes bors
  • 1 ek. Vegeta

Elkészítés

  1. 1.
    A megmosott húst négy egyforma szeletre vágjuk, és a klopfoló sima felével finoman kiveregetjük.
  2. 2.
    A páchoz a bort és a Vegetával összekeverjük, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezt követően a durvára tört borsot, egy kevés sót és az olajat is hozzáadjuk.
  3. 3.
    A húst üvegedénybe rakjuk, a rozmaringot és a babért rászórjuk, a páccal leöntjük, és hűvös helyen egy éjszakán át érleljük.
  4. 4.
    Serpenyőben, forró olajon a hússzeletek mindkét oldalát 7-9 perc alatt megsütjük

Tálalás

A vörösboros marhaszeleteket melegített tányérra porciózzuk, és burgonyakrokettel, rösztivel, tálaljuk. Külön tálkában egy kevés édes vörösborral megforrósított áfonyadzsemet kínálhatunk hozzá.

Tanács

A sütés előtt a hússzelet egyik oldalát megkenhetjük mustárral.

Kis titok

A marhaszeletet elkészíthetjük úgy is, hogy a pácnak ugyanazok az alkotóelemei, de a vörösbor helyett erős sört használunk hozzá. Egészen új élmény lesz!

Energia és tápértékei

Az energia és a tápérték értékek egy adagra értendők (pl. 1 főre), édességek esetén 100g-ra.

Tápanyag Mértékegység Mennyiség RDA (%) Férfi RDA (%)
Energia kcal / kJ 501 / 2.094 - -
Zsír g 31,91 - -
Szénhidrát g 0,93 - -
élelmi rost g 0,03 - -
Fehérje g 42,26 - -
g 3,12 0 0
D vitamin μg 18,00 9 9
E vitamin mg 4,22 19 19
C vitamin mg 3,00 4 3
Niacin mg 16,09 115 80
Kálium mg 626,17 17 17
Foszfor mg 377,97 47 47
Magnézium mg 44,01 15 11

* RDA= Javasolt napi beviteli érték:, egy átlagos nőnek az energia INBÉ-je 2000 kcal és 2900 egy átlagos férfié, a 25-50 év kor közt. ( forrás: DRI reports - Macronutrients, Elements, Vitamins, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)