Zöldborsós csirke

  • 25.08.2010.
  • 4

Készítettünk már csirkét sokféleképpen. Pároljuk most meg méghozzá a köretével együtt, aminek most zöldborsót választottunk.

Összetevők

  • 1 kg körüli csirke
  • 80 dkg kifejtett zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. Vegeta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál majoránna

Elkészítés

  1. 1.
    A hagymát tisztítás után finomra aprítom. A csirkét kis darabjaira vágom. A petrezselyemzöldet apróra metélem.
  2. 2.
    Az olajban üveges re párolom a hagymát, ráteszem a húsdarabokat és jól lepirítom. 2 dl vizet öntök rá, rászórom a Vegetát és a majoránnát, majd fedő alatt puhára párolom. Ezután ráteszem a zöldborsót.
  3. 3.
    További 15 percig, fedő alatt párolom. A felesleges levet elpárologtatom, végül a zúzott fokhagymával és a petrezselyemzölddel összekeverem, de már nem forralom, csak befedem. 10 perc múlva tálalom.