Zöldséges burgonyafánk

  • 25.08.2010.
  • 4

Mindenki ismeri a burgonyafánkot. Hogy egy kicsit megbolondítsuk, és látványosabbá tegyük, adjunk hozzá zöldségeket és így készítsük el!

Összetevők

  • 50 dkg 50 dkg x levesben főtt vegyes zöldség
  • 3 ek. burgonyapehely (vagy 1 nagy főtt, hámozott és reszelt burgonya)
  • 3-4 ek. finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. Vegeta
  • késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A tojást habosra verem a tejjel, majd belekeverem a fűszereket és a burgonyapelyhet (vagy a lereszelt, főtt burgonyát).
  2. 2.
    Hozzáadom a villával összetört, főtt zöldséget és az olajat. Ezután annyi lisztet teszek bele, hogy a massza formázható legyen. Bő olajat forrósítok, amelybe teáskanállal beleszaggatom a zöldséges masszát.
  3. 3.
    Mindkét oldalát pirosra sütöm, és a felesleges olajat lecsöpögtetve, burgonyaköret mellé tálalom. (Dupla mennyiségben készítve egytálételnek is megfelel, akkor salátát vagy valamilyen hideg mártást kínálok hozzá.)