Elkészítés
-
1.
A megmosott csirkehúst nagyobb kockákra vágjuk, mélyebb tálba szórjuk, és a Vegetával meghintjük.
-
2.
A paprikát kicsumázzuk, húsát nagyobb darabokra felkockázzuk. A megtisztított újhagyma fehér részét hosszában kettévágjuk, a megtisztított gombát elnegyedeljük, a cukkinit szintén nagyobb kockákra aprítjuk.
-
3.
A felvágott zöldséget a csirkehúshoz adjuk, a sörrel meglocsoljuk, és jól összekeverjük.
-
4.
Lefedve, hűvös helyen kb. 30 percig állni hagyjuk, majd a hozzávalókat váltogatva hurkapálcára tűzzük.
-
5.
A grillsütőt vagy a serpenyőt olajjal megkenjük, és jól felforrósítjuk. Az előkészített nyársakat gyakran forgatva minden oldalán aranysárgára sütjük.
Tálalás
A forró nyárshoz zöldsalátát kínálunk.
Tanács
A gomba akkor őrzi meg a színét és a formáját, ha a sütés előtt a vizet jól leszárogatjuk róla.