Elkészítés
-
1.
A még fagyos zöldséget forrásban lévő vegetás vízbe dobom és az újraforrástól számított 3 perc alatt félpuhára főzöm. Ezután a levét leszűröm (később leveshez felhasználom) és a zöldséget langyosra hűtöm.
-
2.
Közben a réteslapokat nedves konyharuhára terítem (egy rúdhoz kettő vagy három lapot használok, aszerint, hogy hány tésztalap van a csomagban, így a fenti mennyiségből két rúd rétes lesz), és kenőtoll segítségével minden lapot beolajozok.
-
3.
A sütőlemezt is bekenem kevés olajjal.
-
4.
A zöldséget összekeverem a felvert tojással, a reszelt sajttal, a búzadarával, az olvasztott vajjal, a finomra metélt zöldfűszerekkel, a Vegetával és a törött borssal.
-
5.
Jól összedolgozom, majd a töltelék felét az előkészített réteslap szélére egy csíkban felkenem. Szorosan felcsavarom, és az olajozott sütőlapra helyezem.
-
6.
A másik rúd rétest ugyanígy elkészítem. A tetejüket kevés olajjal bekenem, és az előmelegített, forró sütőben pirosra sütöm. Csak hidegen szeletelem.