Zöldséges-sajtos rétes

  • 25.08.2010.
  • 4

Készítsünk sós rétest zöldséggel és sajttal! Az elkészítése teljesen megegyezik az édes rétesek elkészítésével.

Összetevők

  • 1 csomag réteslap
  • 60-80 dkg gyorsfagyasztott mexikói zöldség keverék
  • 15 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2-3 ek. búzadara
  • 1 ek. Vegeta
  • 1 tojás
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 5 dkg vaj
  • törött fekete bors
  • A réteslapokhoz:
  • olaj

Elkészítés

  1. 1.
    A még fagyos zöldséget forrásban lévő vegetás vízbe dobom és az újraforrástól számított 3 perc alatt félpuhára főzöm. Ezután a levét leszűröm (később leveshez felhasználom) és a zöldséget langyosra hűtöm.
  2. 2.
    Közben a réteslapokat nedves konyharuhára terítem (egy rúdhoz kettő vagy három lapot használok, aszerint, hogy hány tésztalap van a csomagban, így a fenti mennyiségből két rúd rétes lesz), és kenőtoll segítségével minden lapot beolajozok.
  3. 3.
    A sütőlemezt is bekenem kevés olajjal.
  4. 4.
    A zöldséget összekeverem a felvert tojással, a reszelt sajttal, a búzadarával, az olvasztott vajjal, a finomra metélt zöldfűszerekkel, a Vegetával és a törött borssal.
  5. 5.
    Jól összedolgozom, majd a töltelék felét az előkészített réteslap szélére egy csíkban felkenem. Szorosan felcsavarom, és az olajozott sütőlapra helyezem.
  6. 6.
    A másik rúd rétest ugyanígy elkészítem. A tetejüket kevés olajjal bekenem, és az előmelegített, forró sütőben pirosra sütöm. Csak hidegen szeletelem.