Zöldségfelfújt

  • 26.08.2010.
  • 4

A következő felfújt is igazi vegetáriánus étel és egyaránt kedvence a zöldségkedvelőknek is.

Összetevők

  • 1 vastag szál sárgarépa
  • negyed karalábé
  • negyed zellergumó
  • 3 tojás
  • 3 dkg margarin
  • 3 csapott ek. liszt
  • 2 dl tej
  • 1 tk. majoránna
  • 1 csapott ek. Vegeta
  • 1 mokkáskanál törött bors
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • A tetejére:
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés

  1. 1.
    A megtisztított zöldségeket nyersen szép szálasra reszelem, majd másfél decinyi vegetás vízben néhány percig főzöm.
  2. 2.
    A zöldséget levében hagyom kihűlni, majd leszűröm. A tojásfehérjékből kemény habot verek.
  3. 3.
    A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a tejjel és a zöldség főzőlevével felengedem. Kevergetés közben sűrűre főzöm.
  4. 4.
    Ha már nem forró, belekeverem a fűszerekkel felvert tojássárgákat, hozzáadom a zöldséget és a tojásfehérjékből vert kemény habot.
  5. 5.
    Mélyebb formát kiolajozok, belesimítom a masszát, és az előmelegített, forró sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt hurkapálca száraz marad.
  6. 6.
    Az oldalát késsel körbevágom, és meleg tálra borítom. Úgy szeletelem, akár a tortát szokás.
  7. 7.
    Még tűzforrón ki-ki megszórja reszelt sajttal . Inkább mi várjunk a felfújtra, mint az ránk, mert hamar összeesik!