Elkészítés
-
1.
A friss zöldséget (aprítás után) forrásban lévő, Vegetával ízesített 1 liter vízben megfőzöm.
-
2.
Ne túl puha, inkább ropogós legyen! (Ha fagyasztott zöldséget használok, még fagyosan teszem forrásban lévő vízbe, és az újraforrástól számított három percig főzöm.)
-
3.
A leszűrt levet citromlével ízesítem. A zselatint 1 dl vízbe teszem, kevergetés közben kissé felmelegítem, majd a meleg főzőléhez keverem. Közben egy kuglófformát folpack fóliával kibélelek.
-
4.
A forma aljára ujjnyi levet öntök, hűtőben megdermesztem, majd rákanalazom a zöldséget. Ismét ujjnyi levet öntök rá, megint megdermesztem, utána ráöntöm az összes, megmaradt levet.
-
5.
A formát befedem, és a hűtőben 24 óráig dermesztem. Tálalás előtt tálra borítom, és cikkekre szeletelem.
-
6.
Még mutatósabb, ha a forma alján ízlésesen elhelyezek pár karika főtt tojást, hogy minél színesebb legyen.