Zöldségkocsonya

  • 25.08.2010.
  • 4

A kocsonyák látványban nyerik el először a sikert és dicsérik a készítőjét. Már ezért megéri elkészíteni egy ilyen remek előételt. És még csak ezután jön a kóstolás…

Összetevők

  • 80 dkg zöldség (sárgarépa, zöldborsó, kukorica, zeller, karfiol, fagyasztott is lehet)
  • 8 dl víz
  • 2 púpozott ek. zselatinpor
  • 1 ek. Vegeta
  • fél citrom

Elkészítés

  1. 1.
    A friss zöldséget (aprítás után) forrásban lévő, Vegetával ízesített 1 liter vízben megfőzöm.
  2. 2.
    Ne túl puha, inkább ropogós legyen! (Ha fagyasztott zöldséget használok, még fagyosan teszem forrásban lévő vízbe, és az újraforrástól számított három percig főzöm.)
  3. 3.
    A leszűrt levet citromlével ízesítem. A zselatint 1 dl vízbe teszem, kevergetés közben kissé felmelegítem, majd a meleg főzőléhez keverem. Közben egy kuglófformát folpack fóliával kibélelek.
  4. 4.
    A forma aljára ujjnyi levet öntök, hűtőben megdermesztem, majd rákanalazom a zöldséget. Ismét ujjnyi levet öntök rá, megint megdermesztem, utána ráöntöm az összes, megmaradt levet.
  5. 5.
    A formát befedem, és a hűtőben 24 óráig dermesztem. Tálalás előtt tálra borítom, és cikkekre szeletelem.
  6. 6.
    Még mutatósabb, ha a forma alján ízlésesen elhelyezek pár karika főtt tojást, hogy minél színesebb legyen.